MEO PAKT HORECA OP CURACAO HARD AAN.

Meo pakt Horeca op Curaçao hard aan. - 29 sept 2017

MEO sluit zoveelste zaak.

Al enige tijd zien we bekende Curaçaose horeca-namen in het nieuws voorbij komen. In slechte zin welteverstaan, want de zaken worden één voor één (tijdelijk) gesloten.

Dit is natuurlijk géén toeval. Al langer werden het MEO (Ministerie van Economische Ontwikkeling) en de voedselwetgeving door sommigen in twijfel getrokken. De Warenwet is sinds 1997 onveranderd en van de integratie van HACCP, waarover later meer, vinden we niets terug.

MEO laat op haar beurt zien dat ze bestaat en weet wat ze doet. En hoe! Strenge controles en sluitingen volgen elkaar op. Ook verwachten we binnenkort een aanpassing van de Warenwet zodat HACCP compleet wordt opgenomen in de wet. Voedselhygiëne is een heet hangijzer en bij de overheid slapen ze momenteel niet.

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt.

Bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er namelijk best wel wat zaken mis gaan, wat de veiligheid van ons eten in gevaar brengt. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidsplan om daarmee de veiligheid en deugdelijkheid van het eten of drinken te garanderen. Dat is een in het kort een HACCP-plan.

MEO kan sluiten omwille van administratieve en/of hygiënische redenen. Vooral het stukje hygiëne blijkt voor veel horeca-ondernemers een hele uitdaging. Een sopje, wat schrobben en klaar, toch? Nou nee. Er komt namelijk heel wat meer bij kijken...

Wil men het goed doen dan gaat men met HACCP werken. Want, eenmaal een horeca-zaak een correct HACCP-plan heeft opgesteld en deze goed borgt in de onderneming, is men MEO-proof.

Maar,... hoe te beginnen? En hoe stel je die moeilijke protocollen en procedures op? En hoe gaat het dan met training, borging,...?

Boutmy Agencies probeert hierbij de ondernemer te "ont-zorgen". Wij stellen namelijk samen met de onderneming een HACCP-plan op. In overleg kiezen we de juiste schoonmaakproducten voor de juiste applicatie. Ook helpen wij met de correcte implementatie van het plan en geven we trainingen aan het personeel. Tevens voorzien we periodieke controles (audits) om te controleren of er echt geborgd wordt. En. om scherp te blijven geven we jaarlijks een opfriscursus.

Dit alles voorzien wij gratis, van begin tot eind. 

We zijn hiermee een soort one-stop-shop. Zo kunnen ondernemers zich met andere zaken bezighouden en riskeren ze geen sluiting om hygiënische redenen.

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@boutmyagencies.com of telefoon: +5999 843 28 67.

 

Comments are closed.